Een bruiloft is vaak een moment waar al heel lang naar uitgekeken wordt. Er worden allerlei plannen gemaakt en je leeft samen naar deze dag toe! Hoe vervelend corona is weten we jammer genoeg allemaal. Veel paren hebben al meerdere keren hun ceremonie en feest verzet. Maar gelukkig zijn er ook bruidsparen die met aanpassingen toch hun dag op een hele mooie manier hebben kunnen vieren. Want soms zijn er situaties waarin uitstellen niet mogelijk of wenselijk is.

Hebben jullie trouwplannen in coronatijd? Kijk dan om te beginnen eens op de site van de overheid om te zien welke regels er precies gelden: www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/bijzondere-gelegenheden/bruiloften

Soms zitten er verschillen tussen de geldende regels voor een ceremonie in het gemeentehuis, de kerk of op locatie. Je kan hier in het maken van je keuzes rekening mee houden. Laat je creativiteit borrelen; een originele drive-in, een campingterrein met tenten en foodtrucks of we maken er een hele intieme ceremonie van met alleen de mensen die echt bijzonder voor jullie zijn. Er is misschien wel extra tijd over om iets samen met jullie gasten te doen binnen de geldende maatregelen. Je kent vast wel de term ieder nadeel heb zijn voordeel. Minder gasten betekent mogelijk ook dat er wat geld over blijft. Bezuinig niet op beelden en geluid, of investeer in extra luxe. Kortom: omdenken levert soms nog originele inzichten op!

Uiteraard kan ik hierin met je meedenken. Hebben we samen een datum gepland en moet die toch verschoven worden in verband met corona? Ik maak daar geen probleem van. Moet er op het laatste moment toch iets anders geregeld worden? Dan gaan we daarvoor! In 2020 heb ik met een bruidspaar een maand van tevoren de locatie aangepast. Dat hebben we met spoed geregeld met de betreffende gemeente. Zo kon het bruidspaar op een andere, ruimere locatie toch meer gasten uitnodigen.

Zo zie je maar… soms is er toch meer mogelijk dan je denkt!